Египетската футболна федерация реши да освободи треньора на националния отбор по футбол Ектор Купер, съобщи в. "Ал Уатан".

Аржентинският наставник ще бъде освободен след края на участието на "фараоните" на Световното първенство. Според близък до федерацията източник не ставало дума за уволнение. Просто договорът на треньора, изтичащ след мондиала, няма да бъде продължен.

Явно причината е провалът на Египет. Вчера националите на страната загубиха и втория от общо трите си мача. Те паднаха с 1:3 от домакина Русия. А преди това загубиха с 0:1 от Уругвай. Не им помогна и  суперзвездата Мохамед Салах, който игра във втория мач.

Остава им да играят само срещу Саудитска Арабия. Но трябва да стане чудо "фараоните" да се класират на осминафиналите.

Заедно с Купер си отива и целият му щаб. Самият треньор заяви, че египтяните загубили срещу Русия заради слабата си игра в началото на второто полувреме, когато паднаха два от трите гола във вратата им - при това първият бе автогол.

Все пак аржентинецът обеща възпитаниците му да приключат участието си на Световното "по най-добрия начин". Той е треньор на "фараоните" от 2015 г.