Германия ще отговори на критиките и ще покаже игра като за световен шампион, увери капитанът на тима Мануел Нойер на пресконференция, началото на която закъсня с 50 минути.

"Съжалявам за закъснението, започна вратарят на "Байерн" (Мюнхен). - Имахме още една тренировка днес и тя продължи по-дълго. Ами да, трябваше да се събудим."

Германия загуби с 0:1 от Мексико в първия си мач на руския Мондиал и до момента това е изненада №1. Макар че пропуснаха няколко положения и имаха контрол, Нойер, Мюлер, Йозил и компания показаха игра, която кара феновете им да се съмняват в защита на титлата.

Пресата в родината им определи представянето срещу "ацтеките" като "лишено от смелост, стил и търпение".

"Много неща се случиха и още много ще се случват, продължи стражът. - Не помня да сме имали толкова тежък разговор, както след мача срещу Мексико. Това е добър знак. Много от играчите искаха да си кажат мнението. Говорихме си много за това как да подобрим нещата. Пишат се всякакви работи, но най-големите критици на нашия отбор сме самите ние. Бесни и разочаровани сме от представянето си в първия мач. Видях, че всеки искаше да поеме своята отговорност. Особено тези, които бяха на терена. Имаме доста опитни състезатели и точно те искат да се нагърбят повече за следващите срещи. Това винаги е било от огромно значение в нашия тим."

Нататък един от най-добрите вратари в света каза думата "отговорност" още няколко пъти. Също и "колектив". Той увери, че в "маншафта" си говорят за грешките и всичко останало постоянно - в автобуса, преди и след тренировка, докато се хранят...

"Треньорът знае какво да прави и е запознат с всичко, допълни Нойер. - Сега до края на първенството ни остават само финали. От нас си зависи. Трябва да покажем на терена онези неща, които ни правят силни. Ще ги покажем още в следващия двубой срещу Швеция. Добре, съгласен съм, че ни липсваше смелост, стил и търпение срещу Мексико. Не мога да дам отговор защо стана така. Но не бива да се случва отново."