Португалия и Кристиано Роналдо ни предложиха "дежа вю" във втория си мач на Световното в Русия - 1:0 срещу Мароко. Тимът игра пестеливо и спечели първата си победа, а Роналдо записа пореден рекорд с попадението си във вратата на африканците. Дотук - нищо ново, сякаш този мач сме го гледали вече.

Попадението на №7 още в четвъртата минута с глава е под №85 за него с екипа на Португалия и той вече е европеецът с най-много голове за националния си тим. Роналдо подобри върховото постижение на Ференц Пушкаш, който има 84 гола за Унгария, последният от които е реализиран преди 62 г.

Така Португалия има вече 4 точки и гледа към осминафиналите преди последния си мач от група В - срещу Иран. Жалко за Мароко, тимът във втори пореден двубой на Мондиала напусна терена победен, но не и надигран. Така бе и на старта срещу Иран, когато автогол в добавеното време осигури трите точки на персийците.

Колкото до начина на игра на "мореплавателите", припомнете си "Евро 2016" - по този начин те станаха шампиони.

Днес започнаха отлично с ранния гол на Кристиано, който се беше пласирал чудесно и порази мрежата. Първото полувреме беше едно от най-добрите на Световното с по няколко ситуации пред двете врати и доста динамика. Мароко тръгна да изправнява с агресивно поведение и в двете фази, а Португалия се дръпна с идеята да заложи на контри.

Най-чистата възможност за "атласките лъвове" изтърва Бенатия, чийто удар отблизо бе париран от блестящия днес Руи Патрисио. В две ситуации мароканците имаха претенции за дузпа, но съдията дори не прибегна до VAR.

В края на полувремето Роналдо отлично изведе Гонсало Гедес на чиста позиция, но този път вратарят на африканците Мунир прояви отличен рефлекс.

След почивката футболът загуби от качеството си, тъй като Португалия съвсем се дръпна, а и не контраатакуваше. 

Играеше се в половината на европейските шампиони. Мароко можеше да изравни в поне три ситуации, но не го направи. Беланда и Бенатия не съумяха да пронижат Патрисио, който от новия сезон ще пази на новака във Висшата лига "Уулвърхемптън".

По-късно днес е втория мач от групата: Испания - Иран.