18-годишният български футболист Преслав Боруков подписа първия си професионален договор и той е с английския "Шефилд Уензди" от второто ниво Чемпиъншип. Контрактът е за две години.

Юношеският национал се присъедини към някога славния клуб през лятото на 2016-а. Той започна кариерата си в "Левски", където тренираше от много малък. Преслав е от спортно семейство - родителите му са популярни имена в родния баскетбол.

През миналия сезон Боруков, който играе като нападател, проби във втория отбор на "Уензди", като в шампионата на дублиращите отбори игра срещу силни тимове и големи имена. Младият българин вкара голове и направи няколко асистенции. Паралелно с това редовно излизаше за формацията на "Шефилд" до 18 г.

"Щастлив съм да съобщя, че България има нов професионален футболист в Англия. Току-що подписах първия си професионален договор с Шефийлд Уендзи за 2 години, което ме превръща в първия български професионален играч в историята на клуба. Трудната работа продължава", написа Преслав във фейсбук.

Новината за подписа на българина е на челна позиция в официалния сайт на "кукумявките".