Робърт де Ниро се присъедини към дългия списък със знаменитости, които твърдят, че компанията „Уайнстийн“ им дължи големи суми пари. Актьорът заяви, че не са му платени 940 хил. долара за ролята му в „Наръчник на оптимиста“, романтичната комедия от 2013 г., зад която стои „Уайнстийн“. За ролята си във филма Де Ниро получи номинация за „Оскар“ в категорията за най-добра поддържаща мъжка роля, отбелязва „Гардиън“.

Твърдението на Де Ниро е част от производството по несъстоятелност срещу компанията на Харви Уайнстийн, обвинен от над 70 жени в сексуален тормоз. Междувременно редица холивудски звезди разкриха, че не са си получили парите от компанията за свършената работа. Сред тях са Мерил Стрийп и Джордж Клуни, които търсят възнагражденията си за участието им в „У дома през август“, в тази група е и Куентин Тарантино – режисьорът очаква да му бъдат изплатени почти 4 млн. долара. Рапърите Джей Зи и Еминем и актьорът Джейк Джиленхол също са заявили финансови претенции към компанията.

След сключена сделка с частната фирма „Лантърн кепитъл“ „Уайнстийн“ е в процес на прехвърляне на акциите на новия си собственик. Цената на продуцентската къща падна с 23 млн. и „Лантърн“ я купиха за 287 млн. долара. Падането на сумата притесни много кредитори, че няма да видят дължимото си от фалиралата компания.

В същото време се появи проблем с правата над снимки, притежание на „Уайнстийн“ – Джулия Робъртс и Мерил Стрийп обаче казаха, че при продажбата са получили пълни права над фотографиите си.

"Площад Славейков"