Apple планира да разшири сериозно новия си клас iPhone X тази есен, разказват технологичните сайтове. През последните седмици се нароиха множество слухове за новите модели от скандално скъпия миналогодишен модел.

Няколко източника потвърждават, че компанията в Купертино готви три нови модела - ъпдейт на 5,8-инчовия iPhone X, бюджетен вариант с по-голям екран - 6,1 инча, и мега модел - 6,5-инчов iPhone X Plus.

Според аналитика Минг-Чи Куо, цитиран от "Форбс", с Plus модела Apple се изкушават да представят "пионерска" идея - не две, а цели три обектива на основната камера. Но не е ясно дали ще видим тази идея сега или през 2019 г.

Куо твърди, че Apple ще се опитат да намалят и цената на основния модел, но истинската звезда ще е бюджетния - той ще струва "само" около 600-700 долара. За да се постигне тази цена, ще се ползва по-евтин LCD дисплей вместо контрастния OLED, технологията 3D Touch на екрана ще бъде пропусната, а от задната страна ще има само един обектив.

В добавка през септември компанията планира да разшири и линията си за аудиопродукти. Първи ще е нов вариант на безжичните слушалки AirPod, който се очаква с по-солиден бас, по-добра защита от вода и евентуално биометричен сензор, който да отчита пулса ни - полезна функция по време на спорт, която може да замени стандартните фитнес смартчасовници. В добавка компанията на покойния Стийв Джобс ще представи големи слушалки, заместител на вече позабравените Beats, както и собствена аудиоколонка.