Франция е първият четвъртфиналист на Световното след 4:3 срещу Аржентина на осминафинала в Казан.

Началото на елиминациите е прекрасно - двубоят предложи два обрата, красиви голове и вълнуващ край, макар че победителят изглеждаше ясен в средата на второто полувреме. Серхио Агуеро намали резултата в добавеното време - 3:4, и в последните секунди можеше да се стигне до драма.

Първо се разиграха разправии и побутвания в средата на терена, а в заключителната си атака Аржентина можеше да направи 4:4.

Голям мач направи 19-годишният Килиан Мбапе, който изработи дузпа след рейд почти от своето наказателно поле и вкара третия и четвъртия гол за "петлите".

Франция ще играе на 6 юли срещу Уругвай или Португалия. Считаният за голям фаворит тим на Аржентина си тръгва, след като записа слабо Световно.

"Сините" започнаха много по-добре. В началото Антоан Гризман удари напречната греда от пряк свободен удар. В 12-ата минута Мбапе принуди "гаучосите" да го гонят през целия терен, а накрая Маркос Рохо го събори в пеналта. Дузпа, реализирана с лекота от Гризман.

Франция продължи да има контрол и да атакува по-опасно. Постепенно Аржентина пое инициативата. В 41-ата минута Анхел ди Мария изравни с ефектен гол от далечен удар, при който бе оставен необеспокояван и порази Юго Лорис. 1:1 след първата част.

Второто полувреме започна по-добре за Аржентина. И обратът не закъсня, макар и от рикошет при удар на Лео Меси. Голът е на сметката на Габриел Меркадо - 2:1 в 48-ата.

Много бързо обаче резултатът стана 2:2. Бенжамен Павар задмина попадението на Ди Мария по красота. Той засече топката технично по диагонал и с въртеливо движение кълбото влезе в мрежата - 2:2.

В следващите минути Аржентина рухна - психологията на сблъсъка получи нов обрат. В 64-ата Мбапе от чиста ситуация върна аванса на световните шампиони от 1998 г. След още четири минути при брилянтна контра (но и с активната помощ на аржентинците) тийнейджърът огорчи латиноамериканците за 4:2.

Меси и компания опитаха поне да направят края интересен, но това стана тогава, когато почти не остана време за нещо повече от един гол. Лео имаше една възможност, а след това асистира отлично на резервата Агуеро. Секунди по-късно Пол Погба бе фаулиран много грубо в центъра, а нарушението бе последвано от спречкване, при което съдията вдигна само жълти картони.