Бразилия отказа да последва Германия, Аржетина, Испания и Португалия на изхода на Мондиал 2018. "Селесао" спечели с 2:0 срещу Мексико на осминафинал в Самара. 5-кратните световни шампиони чакат Белгия или Япония в следващата фаза.

Неймар реализира първия гол в 51-ата минута, когато засече топката в мрежата след типично бразилска акция, в която участваха той и Уилиан. Малко след това звездата на "Пари Сен Жермен", който направи добър мач, раздразни неутралните фенове и мексиканците със симулация край страничната линия.

В края Неи асистира на Фирмино за 2:0.

Италия въобще не е на Световното, а Германия си тръгна, но покрай магическите моменти Бразилия използва някои от техните оръжия - прагматична и пресметлива игра. Което я прави трудна за побеждаване.

"Златистите" и "сомбрерата" си разделиха първото полувреме, в което Мексико започна по-добре, напомняйки за мача си срещу "маншафта" в групата (1:0). Ървинг Лозано и Ектор Ерера имаха добри възможности, но вратарят и защитниците на Бразилия се справиха.

След 20-ата минута Неймар и компания заиграха по-добре и действията по-често се водеха пред вратаря Гилермо Очоа, който отново трябваше да спасява тима си. Неймар пропусна чисто положение след магически финт отляво в пеналта. Последваха опасни удари на Филипе Коутиньо и Габриел Жезус. Първото полувреме в Самара бе едно от най-добрите на Световното.

Бразилия методично затягаше примката и в 51-ата поведе. Нататък тимът на селекционера Тите контролираше двубоя. Уилиан и Неймар обстрелваха Очоа. Мексико опита да натисне и да смути своя съперник, но се видя, че постепенната атака не е сред силните страни на "ацтеките". Второто полувреме не бе така качествено откъм футбол, но това можеше да се очаква след ранния гол на Неймар.

В Рио де Жанейро...

В 88-ата минута бразилците отново бяха бразилци и след брилятнна контра най-скъпият футболист в света поднесе топката на тъкмо влезлия от скамейката Роберто Фирмино - 2:0.

Така Бразилия продължава (днес много силно игра звездата на "Челси" Уилиан), а тимът на Мексико отново беше застигнат от "проклятието на осминафиналите". "Селесао" играе все по-солидно и това е добра новина за феновете на тима, но и лоша за опонентите.