Постановката "Хамлет" от Уилям Шекспир в лондонския театър Barbican изпревари по популярност концертите на Бионсе и Jay-Z в британската столица! Спектакълът с нашумелия млад актьор Бенедикт Къмбърбач стана най-продаваното шоу в историята, съобщи в. The Guardian.

Билетите за новия "Хамлет" на вечния и святия английски бард от Стратфорд на Ейвън бяха пуснати в продажба на 11 август в 10 ч. сутринта и само за няколко минути в интернет се образува опашка от над 20 хиляди желаещи да си купят т. нар. ценни хартийки. Стойността им е съвсем поносима за лондонските стандарти - между 10 и 30 лири.

"Хамлет" в постановка на Линдзи Търнър ще се играе на лондонска сцена до 31 октомври 2015 г. Несъмнено една от причините за неговата популярност е участието на Бенедикт Къмбърбач като Принца датски. 38-годишният актьор нашумя с култовия сериал "Шерлок", излъчван и с много фенове и у нас, както и с едноименния игрален филм на БиБиСи. Младият Къмбърбач участва силно и в големия победител на тазгодишните "Оскари" "12 години години в робство" на сънародника му Стив Маккуин. Очевидно е, че звездата на интелигентния и интересно изглеждащ Бенедикт изгрява с пълна сила.