Старши треньорът на "Лудогорец" Пауло Аутуори посвети спечелената снощи суперкупа на България на доскорошния наставник на тима Димитър Димитров-Херо. "Орлите" победиха "Славия" с 1:0 в мач на стадион "Трейс арена" в Стара Загора.

"Искам да подаря тази победа на предишния треньор на "Лудогорец". Той е бил част от отбора. Искам да поздравя и играчите. Ние сме отбор, който желае да побеждава с дух. Има още неща, които трябва да надградим в следващите мачове. Работихме много, още сме в подготвителен период. Играхме добре и спечелихме заслужено", коментира бразилецът Аутуори, който навърши точно месец начело на шампионите.

Димитър Димитров напусна "Лудогорец" в началото на юни, след като бе спуснат Аутуори, а на Херо бе предложено да остане като треньор, но без екипа си.

Тимът от Разград имаше преимущество и създаде доста положения пред гръцкия вратар на "белите" Антониос Стериакис. "Славия" опита да се противопостави на шампиона, но след срещата треньорът Златомир Загорчич не беше доволен от отбора си.

В 16-ата минута Марселиньо удари греда. В 29-ата Върдижл Мисиджан пропусна сам срещу Стериакис. Две минути по-късно Клаудиу Кешеру вкара единствения гол.

Малко след почивката славистите имаха претенции за дузпа при акция на Галин Иванов, а съдията Георги Кабаков прецени, че нарушение не е имало.

До края на срещата "зелените" създадоха още няколко ситуации.

Аутуори заложи на състав, в който личаха седем негови сънародници. Това е трета суперкупа за "Лудогорец" и общо 12-а за клуба.

Следващият мач на шампионите е в първия предварителен кръг на Шампионската лига - срещу "Крусейдърс" (Северна Ирландия) на 11 юли от 20 часа в Разград.