Златан Ибрахомович, който е винаги готов за ексцентрични прояви и шеги, предизвика Дейвид Бекъм на интересен облаг преди днешния четвъртфинал на Световното Швеция - Англия от 17 часа в Самара.

В профила си в туитър Златан, сега футболист на "Лос Анджелис Галакси", отбеляза Бекъм и написа следното:

"Йо, Дейвид Бекъм, ако Англия победи ще те заведя на вечеря където поискаш. Но ако Швеция спечели, ти ще ми купиш каквото поискам от ИКЕА. ОК?"

Бившият капитан на Англия не чака дълго, преди да отвърне на предизвикателството в инстаграм:

"Златан Ибрахимович, ако Швеция победи лично ще те заведа в ИКЕА и ще ти купя каквото ти е нужно за новата къща в Лос Анджелис. Но когато Англия победи, искам да дойдеш да гледаш мач на "Уембли" с фланелка на Англия и да се наслаждаваш на риба и чипс на почивката."

ИКЕА също се намеси. В официалния туитър профил на компанията може да се прочете следното:

"Йо, Ибра, когато Швеция победи и ти доведеш Дейвид Бекъм, ние ще те нагостим с кюфтета (kottbullar, бел. ред.) и червени боровинки. Средна порция ОК ли е?"

Така Златан отново намери начин да попадне под прожекторите, независимо че не играе за Швеция на Мондиала. Преди Световното той разбуни запалянковците с намеци, че се готви за първенството и се надява да играе, независимо че лекуваше контузия и се отказа от националния тим преди две години.

"Дълго време аз прославях Швеция, сега Швеция може и сама да го направи", рече Ибра преди броени дни покрай победите на "Тре крунур" в Русия.

Златан не си замълча и при сделката на годината в баскетбола - преминаването на Леброн Джеймс, наричан Краля, в "Лос Анджелис Лейкърс" за 154 милиона долара.

"Лос Анджелис вече си има бог и крал", написа той в социалните мрежи.