Продължава работата по разследването на смъртта на детето на министър Ивайло Московски. Това каза директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов по време на представяне на резултатите на службата от първото шестмесечие на 2018 г., предаде „Фокус“.

„По делото работи екип от следователи, ръководени от един от зам.-директорите на НСлС Магдален Маринов. Разследването още не е приключило. Извършват се многобройни действия, извършени са много повторни огледи на местопроизшествието и са назначени експертизи. Докато не бъдат извършени всички оказани от прокуратурата процесуално-следствени действия, ние не можем да приемем делото за завършено“, допълни той. 

Иначе от първия му брифинг стана ясно, че работата на Националната следствена служба е значително по-интензивна. Създадени са нови по-тясно специализирани отдели за разследване на престъпления. Това са отделите: Специализиран, Криминален, Стопански, Финаносви разследвания.

Сарафов заяви, че от началото на годината са възложени 214 досъдебни производства и изтъкна, че вече има около четири пъти повече дела, които се възлагат на следователите с разрешението на главния прокурор.

"С идването ми тук натоварването на НСлС се е увеличило осем пъти", изтъкна скромно Сарафов.