Белгия зае третото място на Световното в Русия след 2:0 срещу Англия в "малкия финал", игран на стадиона в Санкт Петербург. Така тимът на Роберто Мартинес записа най-високото постижение за футбола в страната си на Мондиали. Досега бе четвърта позиция през 1986 г. в Мексико.

"Червените дяволи" вкараха в началото и в края на двубой, в който доминираха и очаквано спечелиха. Тома Мюние откри в 4-ата минута, а в 82-ата Еден Азар, който със сигурност ще попадне в Идеалния отбор, направи 2:0 (долу).

И двете попадения паднаха чрез любимия на тима начин - контраатаки.

Мартинес заложи на възможно най-добрия си състав, докато Гарет Саутгейт пусна в игра футболисти, на които не е разчитал досега или са играли по-малко.

Пропуски за Белгия направиха Ромелу Лукаку (два) и Кевин де Бройне. За Англия с гола се разминаха Хари Кейн и Ерик Дайър, като в неговата ситуация съотборникът му в "Тотнъм" Тоби Алдервайрелд изчисти топката пред голлинията (горе).

Островитяните изтърваха изравняването в 2-3 ситуации след почивката, преди Азар да ги накаже за крайното 2:0. Белгия ще получи 24 милиона долара от наградния фонд, а към Албиона ще бъдат преведени 22 млн.

Кейн и Азар.

Хари Кейн не вкара днес, но най-вероятно ще остане голмайстор на първенството и ще вземе "Златната обувка". Той има 6 попадения. Най-близо до него и от двата тима на финала утре е Килиан Мбапе - 3.

Джани Инфантино награждава Азар.