Антоан Гризман днес е световна звезда и раздава автографи наляво и надясно. Вчера той и съотборниците му станаха световни шампиони по футбол след победа с 4:2 срещу Хърватия на финала на руския Мондиал.

Точно преди 20 години обаче той е бил в обратната роля, разкрива видеозапис, разпространен снощи от френската телевизия W9.

Тогава Гризман е бил едва 7-годишен, но очевидно вече е знаел, че един ще облече фланелката с номер 7 на френския национален отбор. На клипа той е точно с този номер. Малкият Антоан и негов връстник събират автографи от френските национали. Това става през 1998 г. в тренировъчния им лагер в град Сен Жан д’Ардиер. Тогава французите станаха световни шампиони за първи път.

На клипа се вижда как Робер Пирес, Фабиен Бартез, Зинедин Зидан и други звезди се разписват върху топката, която децата им я поднасят.

„Никой не може да им откаже“, коментира глас зад кадър.

След 20 години Антоан Гризман повтори подвига на своите идоли от детството и също стана световен шампион. При това той бе един от най-добрите футболисти на Франция на този Мондиал. Взе наградата за "играч на мача" срещу Хърватия.