Ако нямаме 121 депутати след изборите на 5 октомври, ГЕРБ ще върне мандата. Ще оставим Реформаторският блок да си поканят БСП и да съставят правителство. Това заяви по БНТ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, очевидно недоволен от изказванията на лидери на РБ. Неговата реакция беше предизвикана от изявите в сутрешните блокове на Божидар Лукарски и Радан Кънев. 

Връщаме мандата и оставям реформаторите да правят коалиция с БСП. Или ще се държат като нормална партия и ще разговаряме нормално, или ще слушат драгалевския си вожд, заяви Борисов, визирайки Иван Костов. Ние не водим никакви задкулисни уговорки с никого. А те си измислят, манипулират. Прекрасно знаят, че крехката стабилност на държавата след изборите може да я даде само ГЕРБ, каза Бойко Борисов. Аз на рекет не се поддавам. Една дума не са казали срещу БСП, ДПС, Атака, даже срещу Бареков не говорят. А всеки ден срещу ГЕРБ. Ще върна мандата и ще излезе, че са партия, съдружна с БСП заради вожда им в Драгалевци. Да си направят коалиция, там има мнооого хубави хора, повтори той позицията си спрямо РБ.

На Радан ще му кажа, че никога не съм се правил на властелин, да си избие тази дума от речника и да си мери приказките. Пожелавам им да спечелят изборите. Но правят всичко възможно да провалят сътрудничеството ни след изборите, каза емоционално Борисов.

По повод атаките на БСП срещу предишното управление на ГЕРБ, Борисов коментира: Това са им опорните точки. Искат да прехвърлят всички негативи, аз да нося отговорност за техните безобразия. Да чухте някой да поеме вина за "Южен поток"? Конкурсът за строителството беше проведен между Коледа и Нова година през 2013-а. Защо Овчаров чак сега протестира?

Индиректно лидерът на ГЕРБ се обяви против строежа на 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй". Цялата непрозрачност при подписването поставя проф. Близнашки още да не може да разбере какво точно са подписали с "Уестингхаус". "Не подписал Стойенв, а някакъв човечец от АЕЦ. Това е наглост!", отсече Борисов.

Намерили един аджамия (Стойнев, б. а.) и му предлагат да строим нещо с държавни пари. За "Белене" нямаме пари, а за "Козлодуй" имаме. По-добре да санираме за 5 милиарда домовете на хората, вместо да хвърляме пари и да произвеждаме ток, от който да губим, заяви лидерът на ГЕРБ.

Дойде ли БСП на власт, винаги се срутват банки. Правителството на Орешарски фалира КТБ. Ние сме я държали и плавно сме намалявали парите в нея, за да не я фалираме. Само това, че не изплащаме влоговете на хората до 100 хиляди евро, България ще бъде осъдена. Незабавно КТБ трябва да бъде оздравена. Ще имат цялата експертна помощ от ГЕРБ, да е стегнат и да решат проблема днес. Има банки с повече държавни пари в тях, ако държавата си дръпне парите... - така енигматично се изрази Борисов и реши да запази мълчание по въпроса. 

Нямаме нищо общо с Танов, ако искат да го махнат. Ето, моля ви, махнете Танов! Но Танов събираше по един милиард повече от досегашния шеф на митниците, не му знам името даже, обобщи Бойко Борисов протестите срещу служебното правителство, че назначава кадри на ГЕРБ.

Симеон Дянков направи най-доброто, което можеше да се направи в кризата, защити бившия си министър Борисов. На закачката на водещата за "постната пица" експремиерът реагира светкавично: "Постна пица, ама пица! Сега и пица няма. След 5 октомври ако няма стабилно правителство, ще влезем в свредел на нестабилност и няма да има какво да се яде", заяви той.