Зинедин Зидан и Кристиано Роналдо скоро пак може да се съберат в един клуб, пише испанското електронно издание "Либертад дигитал". Медията твърди, че през есента французинът ще заеме директорски пост в "Ювентус", който вчера представи привлечения за 105 млн. евро Роналдо.

Зидан напусна "Реал" (Мадрид) дни, след като за трети път спечели Шампионската лига. А трансферът на португалеца стана факт миналата седмица.

Зинедин Зидан ще работи в щаба на спортния директор Фабио Паратичи, според "Либертад дигитал"..

Зизу се завръща в Юве, за който игра пет сезона, преди да премине за рекордните тогава 77,5 млн. евро в "Реал" през лятото на 2001 г. Той спечели две титли на Италия със "Старата госпожа", но не успя да стане европейски шампион. Точно целта "Шампионска лига" е причината за привличането на Роналдо, а вероятно и на Зидан.

Клубът е без конкуренция в Италия, където вече е седем пъти поред шампион.

Моментално тръгнаха спекулации, че завръщането на Зидан всъщност е предупреждение към треньора Макс Алегри. Бившият №10 може да е следващият треньор на "Ювентус", ако Алегри не постигне целта догодина.

Зизу ще е под ръка. Към треньора не липсват оферти, независимо от намерението му да си почине една година. От месец май насам световният шампион от 1998 г. е свързван най-вече със следващия домакин на Мондиал - Катар. Местната футболна федерация нямало да пести средства, за да има отбор поне на прилично ниво след четири години.