Старши треньорът на "Левски" Делио Роси заяви, че няма намерение сам да подаде оставка след отпадането от "Вадуц" (Лихтенщайн) в първия предварителен кръг на Лига Европа. "Сините" спечелиха реванша с 3:2, но отпадат заради загуба с 0:1 в първия мач.

“Оставката е признак човек да се предаде. А аз не се предавам. Оставка подава човек, който няма какво да прави. Аз не се чувствам така. Резултатите не са добри и ще говоря с клуба по този въпрос, заяви италианецът пред "Диема". - Мисля, че можем да продължим напред. Ще разговаряме. Ако аз и клубът решим, че трябва да напусна - ще напусна. Имам идея в главата си и ще ги обсъдя с клуба. Уважавам мнението на другите, но взимам решенията с моята глава. Всички футболисти, които са тук, аз съм ги одобрил. Това важи и за тези, които са освободени.”

Малко по-късно на пресконференцията обаче, Делио Роси каза нещо, което е в противоречие с изреченето по-горе. Той бе запитан за трансферната политика, защо са оставени да си тръгнат Роман Прохазка, Васил Панайотов, Антонио Вутов... В същото време на "Герена" е останал Антони Белмонт, който не е по-добър от Панайтов?

"Питайте ръководството защо Панайотов си тръгна, а Белмонт остана. Знам, че Панайотов е добър играч, отвърна Роси. - Не съм спортен директор, а треньор. Ако ми кажат, че трябва да съм спортен директор, моята функция ще се промени. Ако ми поискат мнението за даден футболист, ще го дам. Но ние сме в някакъв процес в момента. Имам отлични отношения с президента на клуба. Не трябва да забравяме, че той е шеф, а аз - треньор.”

Той отговори, че не знае в договора му да има клауза с висока неустойка при предсрочно освобождаване, тъй като се говори, че 6-цифрено число спирало Спас Русев да го отпрати.

"Защо смених Митрев? Каза ми на почивката, че не се чувства добре и не може да продължи. При това положение как да разчиташ да даден футболист, ако той казва, не е в добро състояние?, разкри Роси. - Трябва да съжаляваме за първия мач. Днес направихме това, което трябваше, но нямахме и късмет. Първият гол стана от наша грешка - крайният защитник не беше подсигурен. Но грешки стават. След това и дузпата... Не трябваше да я пропускаме. Не ни дадоха втора дузпа, която беше абсолютна, но не искам това да изглежда като извинение."

"Защо е изпълнил Серджиу Буш? Сменихме няколко изпълнители. Срещу "Славия" на финала за Купата отново изпуснахме, както и преди това", допълни специалистът.

"Какво значи срамно? Във футбола се случва всичко. Изиграхме слаб първи мач. Днес се представихме много добре и заслужавахме да продължим. Да се срамуваме е малко преувеличено... Извинявам се, че не преминахме в следващия кръг. Аз поемам отговорността. Когато не са добри резултатите, кой е виновен?! Треньорът”, рече още бившият наставник на "Лацио" и "Фиорентина".