Възрастно семейство на 82 и 78 г. е обикаляло в продължение няколко дни и е теглило два пъти по 20 000 евро, които дало на измамници. И всичко това - след като си купили специално телефон за целта.

До момента е установено, че за времето от 10.07.2018 г. до 12.07.2018 г. възрастно семейство от гр. Стара Загора  (жена на 78 г. и мъж на 82 г.) били въведени в заблуждение по схемата "съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници", съобщават от прокуратурата.

Първоначално контактът с пострадалите бил осъществен на домашния им стационарен телефон, след което по „съвет“ на измамниците те закупили нов мобилен телефон, по който се провеждали разговорите.

На 10 юли пострадалите възрастни хора изтеглили от банков клон в гр. Стара Загора сумата от 20 000 евро, които предали на измамниците. На следващия ден пострадалите били изпратени в гр. Велико Търново, където от клон на същата банка изтеглили още 20 000 евро и ги предали на жена на средна възраст. Едва на 16 юли подали сигнал в полицията.

По делото се водят процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия за издирване на извършителите на престъплението, допълват от държавното обвинение.