Лоша новина за феновете на ЦСКА-София. Заради червени картони тимът ще бъде без трима основни футболисти срещу австрийския "Адмира Вакер" във втория предварителен кръг на Лига Европа.

По-рано днес отборът от Борисовата градина преодоля "Рига" след дузпи на реванша - 5:3 (0:1 и 1:0 в двете срещи). 

Тиаго Родригес, може би най-добрият играч на тима в момента, бе изгонен в 75-ата минута за втори жълт картон след задържане на съперник.

Николай Бодуров и Кристиян Малинов видяха директно червени картони след победната дузпа на Кирил Десподов. Тогава на терена се спречкаха футболисти на двата отбора и съдията Фуркат Атазханов (Казахстан) показа червения цвят на по 2-ма състезатели. От "Рига" са санкционирани Вашчук и капитана Баенко.

Това най-вероятно означава, че Малинов и Бодуров отпадат и за двете срещи с "Адмира". Може би и Тиаго. И е причината треньорът Нестор Ел Маестро няколко пъти да каже след срещата пред "Диема", че е важно "да се види каква е ситуацията с червените картони" за мачовете от втората квалификация.

Извадено рамо пък ще извади от терена за около месец Рафаел Енрике - той се контузи след почивката, когато влезе в игра.

Картоните са отразени и в официалния материал с "лайвскор", статистика и всичко останало от мача на сайта на УЕФА. Централата разполага със сътрудници (най-често местни журналисти), които се грижат за това във всички мачове, администрирани от УЕФА (виж по-долу "скрийншот"). Тези сътрудници контактуват със съдиите и делегата на УЕФА преди и след двубоя и сверяват информацията.

Броят на червените картони е общо 6. По един имаше в игровото време - първо на Тиаго, после на Панич.