Американският президент Доналд Тръмп заяви в туитър, че изглежда все по-вероятно неговата предизборна кампания през 2016 г. да е била незаконно шпионирана, предаде Ройтерс.

Тръмп публикува коментара, след като заяви, че документи за неговия бивш съветник в кандидатпрезидентската кампания Картър Пейдж потвърждават почти без съмнение, че американското правосъдно министерство и Федералното бюро за разследване (ФБР) са заблудили съдилищата.

ФБР публикува през уикенда документи, свързани със следенето на Пейдж като част от разследване дали той е участвал в заговор с руското правителство за подкопаване на изборите. Пейдж отрича да е агент на руското правителство и до момента не са му повдигнати никакви обвинения.

В своите коментари в туитър Тръмп също така атакува своята съперничка на президентските избори в САЩ през 2016 г. Хилъри Клинтън от Демократическата партия и Националния комитет на демократите (НКД), пише БТА.

"Изглежда все по-вероятно и по-вероятно кампанията на Тръмп за президент да е била незаконно шпионирана в политическа полза на мошеничката Хилъри Клинтън и НКД", написа президентът.

И добави:

"Републиканците сега трябва да проявят твърдост. Незаконна измама!"