В понеделник, в навечерието на 49-ата годишнина от излизането на албума Abbey Road, Пол Макартни повтори най-прочутото пресичане на едноименната улица, обезсмъртена на обложката му. Певецът пусна в социалните мрежи видео от разходката си по зебрата, в което се чуват и приветстващите го фенове.

Снимката, на която четиримата бийтълси пресичат улицата, използвана за обложка на 11-ия албум на „Бийтълс“, е направена на 8 август 1969 г. След излизането на албума на 26 септември 1969-а тя отново разпалва упорития слух, че Пол е загинал в катастрафа няколко години по-рано и е заменен с двойник. Мнозина отбелязват, ча на обложката само той от четиримата е бос, а Джон и Ринго са облечени съответно в бяло и черно – цветове на тъгата в различни култури.

Но Макартни казва, че просто е било много топло:

Беше доста горещ ден, затова бях по сандали, както днес — и просто ги изритах и пресякох улицата бос — обяснява той. В това нямаше никакъв специален смисъл.“

Днес като място за поклонение на почитателите на „Бийтълс“ от цял свят пешеходната пътека е една от най-използваните и най-снимани на Острова.

Дъщерята на Макартни Мери също сподели видеото с надпис:

Защо бийтълсът пресича „Аби Роуд“?

Отговорът е, че на 76 години Макартни готви албум, който ще се казва Egypt Station, и пресече улицата, за да изсвири някои от новите песни на таен концерт в студиото „Аби Роуд“, отбелязва Си Ен Ен.

 

 

Друга от дъщерите на музиканта, модната дизайнерка Стела, сподели още едно видео, в което се виждат тя, баща ѝ и актрисата Лив Тайлър (дъщеря на певеца Стивън Тайлър) в студиото. Те се шегуват, като Тайлър казва името си „Лив“, а Пол добавя and let die – така се получава заглавието на една от прочутите му песни Live And Let Die, написана за едноименния филм („Живей, а другите да умрат“) от поредицата за Джеймс Бонд.

"Площад Славейков"