Солидарността между Турция и Русия поражда ревност у някои страни. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган на Владимир Путин в Йоханесбург, където е поканен за срещата на върха на страните от групата БРИКС, предаде ТАСС, като се позова на Анадолската агенция. Двамата разговаряха в кулоарите на съмита, а преговорите им бяха закрити за медиите.

Путин отбеляза, че е много доволен, че има възможност за тази среща с Ердоган в кулоарите на форума на БРИКС в Йоханесбург. 

Ердоган пък каза, че разчита тази година Турция да бъде посетена от 6 милиона руски туристи.

"Нашите двустранни отношения се намират в подем. Това е съвършено очевидно и в областта на преодоляване на кризите, имам предвид сирийската криза, и в сферата на икономиката. По план се реализират всички наши крупни проекти", каза Путин.

Двамата лидери констатираха ръст на стокооборота и развитието на сътрудничеството в много области.

"Между нашите страни във всички области, това се отнася както за военната, така и за търговската, културната и туристическата сфера, с една дума във всички сфери, нашите двустранни отношения се развиват много бързо", каза Ердоган. Той изрази увереност, че поставената цел за увеличаване на стокооборота ще бъде достигната и потокът от туристи от Русия ще се увеличи.

Путин се пошегува, че ще приеме поканата на Ердоган да отидат в ресторант, когато Турция започне доставки на руско месо.

"Вие ми обещахте покана в ресторант", каза Путин на Ердоган, припомняйки му минало обещание.

"Каня ви", отвърна му Ердоган.

"Договаряме се, че когато вие пуснете на пазара месната продукция, когато в ресторанта има наши месни блюда, тогава ще обядваме заедно", пошегува се Путин.

"С най-голямо удоволствие, ще ви очаквам", отреагира шеговито Ердоган, пише БТА.