"Тя е страстна коалицията. Събрани са всички войводи на едно място. Аз не мога да се направя на войвода от тях."

Така премиерът Бойко Борисов описа състоянието на управляващата коалиция пред журналисти в Бяла. И допълни:

"Ние ако сме еднакви партии, ако мислим еднакво, ние ще сме една партия. Ние по някои теми мислим диаметрално противоположно. С коя партия си приличаме ние, за да направим коалиция?"

Премиерът обясни, че на вчерашния коалиционен съвет се е взело решение, че коалицията ще се придържа към програмата. А всичко, което се предлага извън нея, ще се обсъжда първо на председателски съвет и тогава ще се праща в парламента, за да не се стига до скандали там.

Борисов коментира и практиката на ГЕРБ да си променя решенията в рамките на дни. За последно това се случи с промените в закона за приватизацията, придобили известност като "закона Домусчиев".

"Няма такъв в света, който да казва - моето решение е единствено или най-правилно. Държавата ни е обща, ние сме избрани временно. Когато има по-добро решение, изобщо не е страшно да си промениш предишното", каза Борисов.

Според него в парламента е бил прекрачен прагът на доброто възпитание, но това показвало, че има истинска опозиция. Борисов обаче заяви, че не трябва да има лични обиди и нападки.

За пореден път Борисов се похвали с успехите на правителството - парите, дадени за църкви, училища, инфраструктура, справянето с мигрантите и т.н.

"На жълтите павета е важно какво ще кажат, но е важно и какво ще кажат в цялата страна", заяви Борисов.

Той обясни, че парите на никого не са достатъчно.

"Милиардер да идете да питате и той ще каже - искам още", каза Борисов.

Наскоро той се срещнал с българи, които се връщат от Испания и смятат да останат в България.

"Работната ръка ни трябва. Убеден съм, че заплатите ще започнат да се вдигат и в частния сектор. За да запазят добрите работници, щат - не щат, ще дават по-високи заплати. Празнодумството не ни е присъщо", каза Борисов.

По повод края на парламентарния сезон Борисов заяви, че "нашите работодатели свършиха много работа".

"За какво да правим предсрочни избори? Нали вие пускате социологическите проучвания? Айде да отиде Корнелия да ми покаже - ето това направихме ние. Дори магистралите, които ходиха да откриват, бяхме ги построили ние", каза още Борисов.