Глоба от 175 437 лв. наложи Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) на фирмата на фамилията на лидера на "Воля" Веселин Марешки. Компанията се казва "Трейднет Варна" и се занимава и с търговията с горива и веригата бензиностанции, свързана с бизнесмена-политик, и с търговията с лекарства. Самият той от години не фигурира в управата на дружеството. 

Глобата е в размер на 0,1% от оборота на фирмата за 2017 г. Нарушението, констатирано от КЗК, е по чл. 36, ал. 4 от закона, а именно:

Забраняват се продажбите на вътрешния пазар на значителни количества стоки за продължително време на цени, по-ниски от разходите за производството и реализацията им, с цел нелоялно привличане на клиенти.

Жалбата срещу горивния бизнес и практики на фамилията на Марешки (в компанията са негови роднини, откакто самият Марешки е в политиката, а понастоящем и зам.-председател на Народното събрание - б.р) е от "големите" в бранша - „Лукойл България“ ЕООД, „Еко България“ ЕАД, „Нис Петрол“ ЕООД, „Петрол“ АД, „Синергон Петролеум“ ООД, „Ромпетрол България“ ЕАД и „ОМВ България“ ООД,

В самата жалба се говори и за други нарушения на Закона за защита на конкуренцията, в мотивите има десетки цитирани интервюта на политика, в които "уронват престижа" и доброто име на конкурентите.

От "Трейднет Варна" са изпратили подробно становище по всички обвинения. КЗК обаче уважава жалбата - в частта за занижените цени с цел нелоялно привличане на клиенти. Освен това се припомня, че лицето Веселин Марешки не участва в оперативното ръководство и управление на компанията и съответно няма как да има отношение към нарушението, което жалбоподателите настояват да бъде установено - а именно това, свързано с ценовата политика. 

В крайна сметка КЗК установява нарушение само по един от пунктовете на жалбата - цитирания чл. 36, ал 4 от закона. 

По останалите обвинения антимонополният орган отхвърля твърденията на "Лукойл" и останалите жалбоподатели, не вижда и нарушения на Марещи като физическо лице. 

Решението на КЗК подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.