Бившият зам.-шеф на ДПС и основател на НПСД Касим Дал коментира във фейсбук последните актуални събития и ролята на Турция в тях. Дал припомни, че Турция ни е върнала в играта за газа, спира бежанците, грижи се за българските културни ценности на своя територия и т.н. Той особено изтъква ролята на южната ни съседка за ареста на бандата на Митьо Очите. И отбелязва, че за да получат справедливост, нейните членове трябва да бъдат съдени там, а не в България, където съдебната система и секторът за сигурност са корумпирани.

Ето какво написа Дал:

"ЕХ КАКВА СТАНА ТЯ!

Малко размисли, за „лошата“ Турция.

- Турция пази границите ни от мигранти!

Само за последните месеци от миналата година близо 59 000 души са задържани от турските гранични и полицейски власти преди да достигнат българската граница. Днес виждаме колко несъстоятелно беше построяването на оградата по границата, но пък несъстоятелното за нас, се оказа печеливш бизнес за тези които седнаха на софрата на властта. Интересно, защо българското правителство не извади една статистика, за ефективността на тази ограда. Нека данъкоплатеца да види, защо вместо тези пари да отидат, за нови детски градини и училища са отишли за спиране на несъществуващите ордите от мигранти по границата ни с Турция. Както казват, когато цифрите говорят…

- Турция ни върна в играта за газа! 

След като Русия ни беше зачеркнала от газовата карта, само и единствено настояването на Турция ни върна в играта. Благодарение на настояването на Президента на Турция Реджеб Ердоган, втората линия на газопровода „Турски поток", предназначена за доставка на руски газ до южноевропейските страни през територията на Турция, ще бъде насочена към България. Ех тази лоша, лоша Турция!

- Турция пази нашите исторически Църковни имоти и ги реставрира. Последен ярък пример е реставрацията на Желязната църква в Истанбул на стойност над 8 000 000 €. Да. Над осем милиона евро финансирана само от Турската държава! Ето това е лош съсед!

- Турция има значителен принос към българската икономика! 

Според данни на световната банка, забележете не на БНБ, не на Националната банка на Турция а на Световната банка, между ноември 2016 и ноември 2017 година българските граждани живеещи и работещи в чужбина са изпратили в България общо 1 666 000 000 $! От тях 813 млн. $ са от Турция, близо половината. На второ място са живеещите и работещи в Испания със скромните 193 млн. $. Разбира се тук не включваме помощта за българските домакинства които пазаруват в пограничните райони на Турция всякакви стоки за бита, на многократно занижени цени, както и помощта за българските общини от изселниците които редовно плащат данъците на имотите си в България.

- Турция години наред издържа финансово Главно мюфтийство!

Турция издържа от години Мюсюлманското изповедание в България, благодарение на което съмнителни фондации от цял свят целящи радикализирането на българските мюсюлмани не бяха допуснати.

Така Можем да продължим още мноого дълго, но ........

Нека да се спрем на събитията от последните 24 часа.

Поредната шумна акция на Специализираната прокуратура. Задържана е организирана престъпна група обвинена, в ред тежки престъпления. Изненадващо главатаря на групата, предупреден от „доброжелатели“ (некорумпирани служители на прокуратурата) изчезва яко дим в неясно направление. Истинската изненада обаче идва в 3 часа през нощта, в петзвезден хотел в сърцето на Истанбул, където турските служби за сигурност и обществен ред щракват белезници на ръцете на „боса“ и неговите сподвижници. Всички са задържани и „с изненада“ констатираме, че между съратниците на „Очите“ е един известен общински съветник от БСП и……. бинго, един напълно неизвестен бивш депутат от ДПС. Депутата е толкова неизвестен, че всички медии бъркат името му и дават грешна информация, че е бил кмет на Община Руен. Естествено, тук бившия „народен избраник“ от ДПС няма вина, вината е на „професионалните журналисти“, явно да се консултира сайта на Народното събрание е прекалено… изморително… После не се чудете от къде тръгват фалшивите новини.

Рупорите на ГЕРБ които явно са забравили, че от девет години управляват България, веднага избързаха да кажат, че видите ли само БСП и ДПС са замесени, но ГЕРБ, ни лук яли, ни лук мирисали. Интересно е кой избра Главния прокурор? Кой създаде „прославената“ Специализирана прокуратура? Кой предупреди „Очите“, за готвения арест, МВР, ДАНС, Прокуратурата…? Нали всички те са част от изпълнителната власт? Кой от години осигурява съдебен чадър на същия този „бос“ задържан светкавично от турските власти.

Още във вечерните часове, съратниците на „Очите“ от БСП, ДПС, и кой знае още от къде, защото имената се пазят в тайна, са предадени на българските власти с административна процедура. Самия „бос“ ще премине през съдебна процедура и само това бави сигурното му връщане в България, където познайте какво ще му се случи? Нищо!

А сега предположете какво ще се случи с помагачите, които вече са върнати в България? Познахте, пак нищо!

Явно за да има справедливост освен да ги задържат в Турция, трябва там да ги съдят, иначе няма шанс да получат справедливо наказание.

Господ да даде на всяка държава такъв „лош“ съсед!

И един призив към така наречените ПаТреоти или Националисти както там се наричат днес: Спрете да плашите гаргите с Турция, защото вече дори те не ви вярват!"