Дълбоката реформа в съдебната система изисква много скоро да има Велико народно събрание. Не може да пипнем конституцията без Велико народно събрание. Не може да пипнем прокуратурата, най-голямата язва, без Велико народно събрание. Това заяви пред Нова ТВ лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев.

Кънев коментира и тезата, че още от сега реформаторите са се разбрали с ГЕРБ, че ще управляват заедно след изборите така:

Господин Борисов наистина е забележителен артист. Така че от негова страна е възможно. Мен обаче който ме познава знае, че не съм толкова добър артист. Ако това беше театър, щях да работя в Народния театър. Не, това е много сериозен сблъсък за доверието на хората, много сериозна мъжка политическа борба.

Според него никой не може да каже от сега какви ще са резултатите от изборите на 5 октомври. 

Аз съм убеден, че никой не знае какъв ще е резултатът. Как ще се развият изборите, никой не може да предположи. Както 2009 г. казваха, че ГЕРБ и БСП ще имат паритет, на финалната права ГЕРБ дръпнаха с две-три дължини напред, защото хората искаха промяна.

В момента в България има много сериозна конкуренция в дясно. Тези, които предлагат промяна, ще получат по-висока подкрепа, отколкото сега, смята Кънев. 

Трябва ние да получим подкрепа, а не да бъдем украса и коректив, за да се свърши с партизанството. Обществените поръчки, електронното управление, българският бизнес е издивял от години рекет. От най-малката фирмичка, защото се плаща рекет за сергия с пуканки, до огромни производствени фирми, предприятия от промишлеността, плащат милиони рекет, казва Кънев.