Като от нищото спортният отдел на Нова телевизия сътвори гаф преди днешния първия мач от третия предвартелен кръг на Лига Европа между ЦСКА-София и "Копенхаген" и се извини публично.

В спортните новини на централната емисия на Нова снощи в репортажа от пресконференцията на треньора на гостите Стеле Солбакен репортер произнася в ефир зад кадър следното като цитат на изявление на норвежеца: 

"Вярвам, че тези слаби армейци ще ги премажем с 3:0 още тук в София и ни очаква протоколен реванш в Дания."

Онези, които бяха на брифинга, знаят, че Солбакен не е казвал нищо такова. В превода на отговорите му няма и дума от това. Наставникът определи шансовете като равни и добави, че кой е фаворит ще се види чак след мача. Той изтъкна силната атака на българския си съперник и увери, че тимът му подхожда с уважение към сблъсъка с "червените".

Феновете на ЦСКА-София реагираха гневно в социалните мрежи. 

В официалния си туитър акаунт "Копенхаген" също реагира, като написа следното:

"Изглежда, че местната медия Нова тв е решила да излъже за изреченото от нашия мениджър за ЦСКА София на пресконференцията вчера. Можете да чуете точните му думи в нашия подкаст." Следва линк към подкаста.

Последва извинение от страна на спортния отдел на Нова (на официалния сайт на телевизията), което публикуваме без редакторска намеса:

"Към ФК Копенхаген и ЦСКА

Спортният отдел на NOVA отправя официално извинение към отбора, ръководството и привържениците на датския футболен клуб Копенхаген и на българския отбор ЦСКА по повод некоректния дублаж на изказването на старши треньора на ФК Копенхаген Столе Солбакен, излъчено на 8 август в централната спортна емисия. По случая бе направена проверка и на замесените в изготвянето на репортажа лица ще бъде потърсена отговорност. В своята работа спортният отдел на NOVA спазва всички етични правила за достоверно и обективно отразяване на актуалните новини от света на спорта."

Двубоят ЦСКА-София - "Копенхаген" е от 20:45 часа на стадион "Васил Левски" и ще бъде предаван пряко по БНТ 1.