"Лудогорец" прекъсна серията си от четири поредни мача без победа - 1:0 срещу "Зрински" (Мостар) в първия двубой от третия предварителен кръг на Лига Европа.

Козмин Моци реализира единствения гол в 16-ата минута с глава след центриране от ъглов удар и грешка на вратаря Солдо. "Орлите" отново записаха много пропуски, като изтърваха да направят реванша си идната седмица в Широки брег по-спокоен.

Все пак това показва, че независимо от твърденията на треньора Пауло Аутуори, проблем има. Неумението да се реализира от чисти позиции най-малкото говори за позагубена увереност. А и в като цяло в атака тимът не е толкова изненадващ, както доскоро.

"Зрински", който е създаден от хървати и е в доста добри и приятелски връзки с хърватския футбол (най-вече с хегемона "Динамо" Загреб), остана доволен от резултата. Гостите се бранеха през целия мач. Те все пак застрашиха Ренан, но най-вече с удари от разстояние преди почивката.

Най-много пропуски за домакините направиха Клаудиу Кешеру (особено в края на срещата), Вандерсон, Марселиньо и Жоао Пауло. "Орлите" имаха и претенции за дузпа в 37-ата минута, когато имаше съприкосновение между играч на "Зрински" и Вандерсон.

През второто полувреме темпото на игра беше доста ниско, българският тим доста намали оборотите. Въпреки това в края на срещата резултатът спокойно можеше да стане 2:0, но Кешеру не сполучи.