Доналд Тръмп одобрява призива за бойкот на легендарните мотори "Харли Дейвидсън", съобщи Си Ен Ен. 

Американският президент написа в туитър, че е велико, ако хората бойкотират "Харли Дейвидсън" заради плановете им да изнесат производството на емблематичните американски мотоциклети извън страната.

"Много собственици на марката планират да бойкотират компанията, ако производството се премести в чужбина. Велико”, написа американският президент в туитър.

Компанията не е коментирала думите на държавния глава.

"Повечето други компании се присъединяват към нас, включително и конкурентите на "Харли". Много лошо решение!“, продължи Тръмп.

Той е приел конфликта лично, откакто производителят, базиран в Уисконсин - доскоро президентски фаворит - обяви, че изнася част от производството си извън САЩ.

"Харли Дейвидсън" бе засегнат от митата на ЕС, след като американската страна наложи тежки мита върху европейската стомана и алуминий. Множество компании от САЩ са се оплакали, че са засегнати от тарифните политики на администрацията, но Доналд Тръмп разглежда проблема като тест за лоялност. 

Рокери на срещата с Тръмп в Бедминстер.

В събота президентът прие в своя клуб в Бедминстер, Ню Джърси, мотористи от групата "Рокери за Тръмп" и ги окуражи да не купуват "Харли Дейвидсън", ако собствениците решат да изнесат производството на моторите.