Измамата "Олимпик", при която 250 000 души, застраховали колите си в кипърската компания "Олимпик", ще станат жертви на фалита й, е осъществена с "мълчаливото съгласие на Държавата на Борисов", коментира лидерът на "Демократи за силна България" Атанас Атанасов. Публикуваме мнението му, изразено в профила му във фейсбук.

Вчера Борисов между другото каза по повод измамата "Олимпик", че хората трябва да внимават, когато си избират застраховател.

Абе, наглец!

Ти (държавата) си въвел ЗАДЪЛЖИТЕЛНА застраховка "Гражданска отговорност". Който кара без застраховка, го грози репресия от Органите. Пуснал си на пазара определени компании със законовото съдействие на държавата да събират пари за определени рискове. Народът, изпълнявайки закона, си плаща.

И сега им казваш - платете пак! При условие че всички в държавата са знаели, че компанията е регистрирана в Кипър, но скритите собственици са хората на "Бул инс"! Което още повече означава, че измамата е известна на служби, КФН (Комисията за финансов надзор), Министерството на финансите и т.н. И... тишина.

Това като с охранителната фирма на Митьо Очите. Тя има лиценз от МВР за охранителна дейност, макар всички да знаят, че е собственост на осъден за наркотрафик.

И сега 250 хил. измамени. От кого?! Защото очевидно тази измама е осъществена с мълчаливото съгласие на Държавата на Борисов.

В една парламентарна република това би трябвало да приключи със СПЕЦИАЛЕН ЗАКОН за обезщетяване на увредените от бездействието на държавата и задължителна ОСТАВКА на министъра на финансите!!!