ЦСКА-София отпадна от "Копенхаген" в Лига Европа. След ново 2:1 за датчаните третият предварителен кръг на турнира се оказа последен за "червените" тази година.

Н'Дойе откри за ФКБ в 23-тата минута, Евандро изравни в 58-ата, но отново таранът Н'Дойе вкара в 64-ата и направи задачата на гостите значително по-трудна до края на срещата.

Ситуацията при първия гол.

ЦСКА-София отново има претенции към съдийството - основателни. 

Първият гол на Н'Дойе бе от явна засада. След ситуацията се стигна до суматоха. "Червените" остро оспорваха решението на турския съдия Халил Мелер, сочейки към видеокрана на стадиона, на който се видя, че нападатерят е зад защитата на ЦСКА-София в момента на паса.

От централната трибуна към тях бе хвърлен предмет, уцелил в главата свой - треньора Стеле Солбакен. Норвежецът получи видим белег.

В края на първата част футболист на "Копенхаген" изрита в главата Кристиян Малинов при единоборство, ала получи само жълт картон. Божидар Чорбаджийски беше изгонен за далеч по-безобидно нарушение преди седмица.

След почивката реферът можеше да отсъди дузпа за българския тим - включилият се отлично от скамейката Евандро бе изваден от равновесие със задържане.

Няма спор, че на този етап "Копенхаген" е по-класният отбор. ЦСКА-София отпада достойно, след като преодоля два съперника и се опря да доста по-опитен опонент.

Мачът започна равностойно. Личеше, че българският тим няма да опитва натиск и да владее повече топката, а отново ще заложи на по-директни действия. В титулярния състав за мач на Стария континент се завърнаха Кристиян Малинов и Николай Бодуров.

В 12-ата минута възстановеният от контузия Едвин Джеси проби добре отляво и подаде на Тиаго Родригес, при удара на който се стигна до рикошет. Малко след това "Копенхаген" поведе.

До края на полувремето играта бе равностойна. През втората част бразилецът Евандро замени Джеси и внесе разнообразие и острота в редиците на гостите. Н'Дойе имаше две добри ситуации, но не успя да вкара. В 58-ата Мауридес изведе отлично своя сънародник Евандро и той изравни.

Надежда за ЦСКА-София. Още един гол щеше да означава продължения, ако резултатът се бе запазил така до края. "Копенхаген" обаче бързо си върна аванса след ъглов удар и лоша зонова подредба на "червената" отбрана.

До края ЦСКА-София имаше ндобри атаки, но не прояви повече смелост и риск в атака. А трябваше, тъй като нямаше какво да губи. В крайна сметка може би натежаха по-големият опит и класа на датчаните.

Чест прави на треньора Нестор Ел Маестро и някои от играчите му, че след срещата не потърсиха оправдание в съдийските грешки, а признаха отпадането си след две загуби.

В плейофа за груповата фаза "Копенхаген" ще срещне италианския "Аталанта". В неделя пък ЦСКА-София гостува на "Лудогорец" в Първа лига.