Тайсън Фюри и Дионте Уайлдър размениха остри думи и типичните боксьорски закани в 5-звезден хотел в Белфаст. Двамата си налетяха и до физически сблъсък не се стигна благодарение на това, че между тях имаше доста хора от антуражите им, както и охранители.

Такива неща се случват в професионалния бокс, но мачът утре няма да е между Фюри и Уайлдър. Британецът, който нарича себе си Циганския крал, излиза срещу Франсеско Пианета. 

Възможно е да се стигне и до мач с американеца Дионте Уайлдър в края на тази година, но това ще се случи само ако Фюри победи Пианета. А именно вероятността от касов сблъсък накара световният шампион на WBC да прелети океана - хем да гледа наживо Циганския крал, хем да види как са нервите му извън ринга. Двамата имат закачка отдавна. И друг път са правили подобни "спектакли". А нищо чудно всичко да е шоу с цел подгряване.

"Ако Фюри бие този човек, мач между нас ще има. Всичко е ясно, нещата са прости, коментира Уайлдър пред Би Би Си. - Нека Фюри да е готов. Идвам да го нокаутирам - нека е наясно с това."

Уайлдър и бащата на Фюри все пак си стиснаха ръцете.

Мениджърът му Шели Финкел добави, че двубоят ще е през ноември или декември в Ню Йорк или Лас Вегас.

Дионте влезе със свитата си в хотела и първоначално се скара с бащата на Фюри, който се готвеше за тегленето на кантара. Двамата си стиснаха ръцете, но след това си викаха повече от минута. Тайсън не беше там, а в ресторанта, но дойде почти на бегом, когато научи за височайшата визита на 32-годишния си съперник. Свадата изцяло засенчи кантара, пък и Пианета не беше настроен да се перчи. Той си направи селфи с бившия световен първенец и видимо изпитваше респект към него.

Уайлдър се вкопчи в идеята за мач с Тайсън Фюри, тъй като пропадна организацията на обединителен мегасблъсък с Антъни Джошуа за световните титли на всички версии.

Франсеско Пианета се забавлява с Фюри на кантара.

Фюри изненадващо победи Владимир Кличко на 28 ноември 2015 г. и грабна короната. На следващата година обаче той даде положителна проба за дрога, призна, че е наркозависим, а титлите му бяха отнети. Така и не се стигна до реванш с украинеца.

През миналата година Фюри върна лиценза си и вече записа една победа. В близко бъдеще той може да се окаже съперник и на Джошуа. Двамата меко казано не се обичат.