Романтичната комедия "Луди богаташи" (Crazy Rich Asians) оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 25 милиона щатски долара за уикенда и 35 милиона долара за петте дни, откакто излезе по екраните, съобщиха световните информационни агенции.

При бюджет 30 милиона долара филмът с почти изцяло азиатско-американски актьорски състав надхвърли очакванията. Констанс Ву е в главната роля на адаптацията по бестселъра на Кевин Куан. Героинята й е американка, която преживява културен шок, когато се запознава с неприлично богатото семейство на приятеля й в Сингапур. В ролите са също Хенри Голдинг, Джема Чан, Мишел Йео. Режисьор е Джон М. Чу.

"Луди богаташи" е първата романтична комедия от почти три години, която дебютира с повече от 20 милиона долара в бокс-офис класацията на Северна Америка - от "Тотал щета" с Ейми Шумър. Дебютният филм "22-ра миля" с Марк Уолбърг зае третото място в бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 13,6 милиона долара. На второ място е водачът от миналата седмица "Мега звяр" с 21,2 милиона долара.

Четвърто място си поделят дебютният "Алфа" и "Мисията невъзможна: Разпад" с приходи от 10,5 милиона долара всеки. Пети е "Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух" с 8,9 милиона долара.

Друг дебютен филм за седмицата не предизвика особен интерес сред зрителите - "Клубът на милионерите". Той беше разпространен само в осем киносалона заради скандала с един от изпълнителите на главните роли Кевин Спейси. Въпреки че във филма участват и други звезди - Ансел Елгорт,  Ема Робъртс, Били Лурд, за него бяха купени билети на стойност едва 425 долара.