Официалната фейсбук страница на "Манчестър Юнайтед" използва мотивационни думи на бившия играч на клуба Димитър Бербатов във видео. Вчера "червените дяволи" загубиха с 2:3 от "Брайтън" във втория кръг на Висшата лига и Бербо опитва да повдигне духа в редиците.

Както обикновено Митко, който стана шампион на Англия и голмайстор на Висшата лига с "Юнайтед", не е многословен:

"Все още сме в началото на сезона, така че няма страшно. Нали така? Има такива мачове, някои печелиш, други губиш. Но хубавото е, че винаги има следващ мач и можеш да оправиш нещата. Давайте!"

Клубният профил на 20-кратните шампиони има над 73 милиона харесвания.

Междувременно коментарите за слабата форма и проблемите на "червените дяволи" продължават и днес. Журналисти, комантатори и анализатори, сред които и бивши асове на отбора, като Пол Скоулс и Гари Невил, нищят причините за неубедителния старт.

Все повече се говори, че Жозе Моуриньо може да бъде уволнен още преди Коледа, независимо от огромната неустойка в договора му. Португалецът цяло лято се оплакваше от най-различни неща и призоваваше да бъдат закупени играчите, които е пожелал. Това не стана - "Юнайтед" взе трима футболисти още преди Световното, а след това "пасува".

Публична тайна са обтегнатите отношения на Специалния с някои от лидерите на отбора - най-вече с Пол Погба и Антони Марсиал. Преди седмица Погба заяви, че няма да говори за тези неща, тъй като го грози глоба.

Бившият играч на "Арсенал" Мартин Кион коментира в колонката си "Дейли Мейл", че след като месеци наред настояваш за трансфери и изтъкваш, че с този състав те чака "тежък сезон" и трудно ще догониш другите, не бива да се чудиш защо защитниците правят грешки, както в мача с "Брайтън". Ти самият си насадил в тях неувереност, изтъква бившият национал на Англия.

Джейми Реднап добавя, че Моуриньо е напът окончателно за изгуби съблекалнята. Пол Скоулс критикува липсата на лидерство в отбора и за пореден път отбелязва, че Погба е доста непостоянен.

Жозе вече не може да получи нови футболисти, тъй като трансферният прозорец в Англия затвори. Ще трябва да се справя с тези. Но ако нещата не се променят драматично в положителна посока, той наистина няма да изкара третия си сезон на "Олд Трафорд".

Американските собственици на "Юнайтед" ще предпочетат да заплатят 12 милиона паунда неустойка (според британски медии възлиза на толкова) и да отпратят Моу, пред угрозата да се разминат с много повече, ако тимът не играе в Шампионската лига догодина. Предвид конкуренцията във Висшата лига, това е напълно реална опасност.