Британската актриса със завидна холивудска кариера Кейт Бланшет често попада на страниците на модните журнали като образец за отличен вкус и тънко чувство за стил. Тези дни Кейт обаче демонстрира, че даже законодателите в модата могат да грешат. 45-годишната звезда се появи на улицата в Ню Йорк в странни одежди.

Пристигайки в театъра за спектакъла "Слугините", в който Бланшет изпълнява една от главните роли, актрисата се оказала облечена в копринена ризка в прасковен оттенък и гащи, които по нашите геаграфски ширини наричаме шалвари, а в Ню Йорк - панталони в стил "Джъстин Бийбър"Поклонницители ѝ били доста обезкуражени от този твърде оригинален избор на дрехи, но пък веднага я заснели с телефоните си и я пуснали в Туитър.

След първоначалния шок обаче феновете преодолели смущението и се хвърли към нея за автографи. В това отношение тя била много дашна и с удоволствие обърнала внимание на всички, раздавайки шеги и усмивки наляво и надясно. Не е изключено именно фриволните ѝ дрешки този ден да са причина за приповдигнатото ѝ настроение, коментират почитателите ѝ в социалните мрежи.