Харвардски професор нарече кокосовото масло "чиста отрова", защото съдържа много нездравословни наситени мазнини, съобщава "Индипендънт".

Д-р Карин Майкълс, професорка в училището по обществено здравеопазване "Т. Х.Чан" в Харвард и директорка на Института по профилактика и туморна епидемиология към Фрайбургския университет заяви, че кокосовото масло е "една от най-лошите храни, които човек може да яде", заради вредите, които наситените мастни киселини могат да нанесат на тялото. Според нея то е много по-лошо от маслото и маста.

Твърдението коренно противоречи на общоприетото схващане, че кокосовото масло е много полезно, дори че е "суперхрана", която може да се използва като съставка на всякакви ястия.

Миналата година Американската асоциация за сърдечно здраве коригира насоките си за наситени мастни киселини, като тези в кокосовото масло, като препоръча те да бъдат заменяни с ненаситени.