Днес е проведена втора срещу между ръководството на БНР и Венеция Караманова - диригент на детския радиохор, съобщи БНР.

"Генералният директор на БНР Александър Велев постигна съгласие с диригентката на Детския радиохор Венеция Караманова и група от родителите на среща, която се проведе днес в сградата на националното радио - съобщават оттам. -

Детски лагер ще има, г-жа Караманова ще води Детския радиохор бе решено на срещата. Творческата ваканция на радиодецата в с. Кранево е от 26 август до 06 септември."

Няколко пъти децата от хора пяха в подкрепа на - по техните думи - освободената им шефка. Те искат тя да остане на работа поне окще 2 години, а поредният протест беше тази сутрин пред сградата на Министерския съвет и предизвика коментар от Бойко Борисов.

От БНР обаче изтъкваха, че не става въпрос за освобождаване, а са предложили продължаване на Караманова, което тя не е подписала. В последните 7 години Венеция Караманова е работила за хора на граждански договор, тъй като от 2011 г. тя е в пенсионна възраст.

Директорът на "Музикална къща БНР", която пряко отговаря за детския хор, Теодосий Спасов коментира пред "Дневник", когато скандалът избухна, че през юли на Венеция Караманова е било предложено да стане почетен диригент на хора. Така диригентските функции на състава трябвало да бъдат разделени между нея и новоназначената Теодора Димитрова.

Така обаче днес се стигна до успешното решаване на казуса.