Петко Петков е новият старши треньор на втородивизионния ЦСКА 1948, официално съобщи клубът. Той заменя Валентин Илиев, който бе начело от отбора от основаването му преди две години.

Петков е работил в много клубове, сред които ЦСКА, "Левски", "Литекс", "Славия", "Лудогорец"... Той беше помощник треньор на Христо Стоичков (в "Литекс" и за кратко в ЦСКА през 2013 г.), на Любослав Пенев (в "Литекс") и на Георги Дерменджиев (в "Лудогорец").

Пет пъти е шампион на България, а веднъж спечели Суперкупата като старши треньор на "оранжевите" при победата срещу "Берое" през 2010 г.

За последно Петков бе асистент на Дерменджиев в казахстанския "Ордабаси". Притежава най-високия лиценз - УЕФА Про, придобит през 2008 г.

Целта пред Петко Петков е да вкара ЦСКА 1948 в Първа лига догодина. Тимът започна колебливо сезон с две победи и две равенства. Това е причината за раздялата с Валентин Илиев. 

В събота ЦСКА 1948 гостува на "Струмска слава" (Радомир), който е пред "червените" в класирането с 10 точки (три победи и равенство).