Номер 2 в мъжкия тенис Рафаел Надал ще пропусне Откритото първенство на САЩ, обяви самият той в профила си във Фейсбук. Контузия в китката, получена по време на тренировка по-рано през лятото, ще попречи на испанеца да защитава титлата си в Ню Йорк. Това е лоша новина за тениса като цяло, но пък Григор Димитров ще има един съперник по-малко. Надпреварата започва през следващата седмица. През 2013-а Надал срази на финала Новак Джокович.

"Много съжалявам, но трябва да съобщя, че няма да мога да играя тази година на US Open - турнир, на който съм достигал три поредни финала в последните си участия, пише Рафа. - Няма какво да направя, освен да приема, че тази година не мога да се състезавам. Както винаги ще работя усилено, за да се върна на корта във възможно най-добра форма скоро."

Междувременно Григор Димитров запазва осмото си място в световната ранглиста преди "Ю Ес Оупън". №1 е Джокович, следван от Надал, Роджър Федерер и т.н. Цветана Пиронкова пък продължава да бъде на 53-та позиция при жените.