Момче, което е пътувало в преобърналия се край Своге автобус, е сред 16-те жертви, съобщи Нова телевизия. То е на 13 години и е от село Световрачене. Оттам са и повечето от хората, пътували в 17-годишния автобус.

Шофьорът на автобуса - 59-годишния Григор Григоров, е в ИСУЛ без опасност за живота.

За живота на повечето оцелели се борят лекарите от три университетски болници. 

Екскурзията до манастира "Седемте престола" е организирана от пенсионерския клуб в Световрачене, каквито са правели почти всеки уикенд. На нея е имало около 15 души от певческия състав на селото.

До момента са събрани данните на 19 от пътниците. За един от тях вече я ясно, че е сред загиналите. Другите 18 са ранени. 15 човека обаче все още липсват от списъците.

В автобуса са пътували 33 души и шофьорът. 13 човека загинаха на място, а трима на път към болниците.

 
По bTV кметът на Божурище Георги Димов заяви, че до момента не е имало оплаквания от Григор Григоров - шофьорът на автобуса и собственик на фирмата "Мобилус 5". Григоров, е от Божурище и по договор с общината обслужва от 7-8 години района. 
 
С фирмата не сме имали проблеми, Григор Григоров винаги е карал внимателно, не е имало оплаквания от него, каза кметът на Божурище Георги Димов.
 
Собственикът управлява автобусите постоянно заедно с още трима шофьори. Всички са хора спокойни, уверени, с дългогодишен опит, каза кметът на Божурище.