ЦСКА-София се възползва от равенството на "Лудогорец" срещу "Славия" и разгроми опашкаря "Верея" с 4:0 в мач от шестия кръг на Първа лига. Така "червените" се доближиха на 1 точка от лидера "Левски", а двата тима увеличиха аванса си съответно на 5 и 4 пункта пред шампионите.

На стадион "Българска армия" тимът на Нестор Ел Маестро не се затрудни срещу "Верея", който от началото на сезона има само една точка и не е отбелязал гол. 

Домакините вкараха красиви голове - Кирил Десподов в 17-ата и 47-ата минута, Едвин Джеси в 67-ата и Мауридес в 85-ата. Гостите нито веднъж не застрашиха Витаутас Черниаускас и това е най-малкият резултат, с който можеха да паднат.

По-рано днес "Лудогорец" отърва поражение на стадион "Васил Левски" срещу "Славия" - 0:0. Шампионите изиграха най-слабия си мач от доста време насам и не може да служи като извинение, че треньорът Пауло Аутуори заложи предимно на резерви.

"Зелените" нито веднъж не смутиха сериозно отбраната на "белите", които имаха повече и по-чисти голови ситуации. Славчо Шоколаров можеше да открие в средата на първото полувреме. В 70-ата той имаше още по-добра възможност, но не успя да преодолее отблизо Хорхе Броун, който изби. Малко преди това Галин Иванов отправи опасен удар.

В събота "Левски" спечели с 2:1 като гост на "Етър".

В следващия кръг "сините" приемат "Берое" в най-трудния си тест от началото на сезона, ЦСКА-София гостува на "Ботев" (Пловдив), а "Лудогорец" е домакин на "Дунав" (Русе).