"Тотнъм" разби "Манчестър Юнайтед" с 3:0 на "Олд Трафорд" в последен мач от третия кръг на Висшата лига и събра 9 точки. "Шпорите" записаха най-голямата си победа на терена на "червените дяволи".

"Юнайтед" регистрира втора поредна загуба и отново показа, че изживява много тежък период. Явно нищо не е наред в клуба. "Сутринта ще те уволнят", скандираха феновете на "Тотнъм" на стадиона по адрес на Жозе Моуриньо. За освобождаване на португалеца се говори цяло лято.

И трите гола паднаха след почивката. Хари Кейн откри в 50-ата минута с глава след ъглов удар. Още в 52-ата Лукас Моура сложи точка на хубава акция за 2:0. Моура оформи крайния резултат в 84-ата със самостоятелен пробив през центъра.

Домакините направиха пропуски, но загубата им можеше да бъде и по-тежка.

Жозе Моуриньо опита да изненада Маурисио Почетино, като заложи на доста офанзивна схема с трима централни защитници, а крайните бранители действаха като крила.

Ромелу Лукаку направи пропуск пред опразнената врата след грешка на "шпорите". Фред също имаше добра възможност. Постепенно "Тотнъм" започна да напипва слабите места на съперника. Съдията можеше да отсъди дузпа за "Тотнъм" при рейд на Моура, а Кристиан Ериксен опита да затрудни Давид де Хеа.

В 50-ата Хейн технично "препарира" Де Хеа и "Юнайтед" явно се срина. Така стана и 2:0. Между двата гола на "Тотнъм" Лукаку направи нов пропуск. Този път Юго Лорис изби топката. Френският вратар, хванат да шофира с алкохол в кръвта преди броени дни, записа отличен мач.

Последваха пропуски и за двата тима. Джеси Лингард се размина с попадение за "Юнайтед", Деле Али пък като по чудо не вкара за "Тотнъм". Все пак лондончани напълно заслужено стигнаха до 3:0. Планът на Моуриньо се провали и облаците още повече се трупат над главата му.

А "Тотнъм" поне за момента показва, че може да спори за титлата с "Манчестър Сити", "Ливърпул" и "Челси".