Мариян Огнянов официално е играч на втородивизионния ЦСКА 1948. Ако сте забравили - той е първият българин, вкарал гол в групите на Шампионската лига за наш отбор. Това стана през есента на 2006 г., когато "Левски" загуби с 1:3 от "Челси" на стадион "Васил Левски".

"Сините" не отбелязаха друго попадение в дебютното участие на наш тим в най-комерсиалния и най-престижен евротурнир.

Осем години по-късно "Лудогорец" също попадна в групите и тогава се разписаха и други българи - защитниците Йордан Минев и Георги Терзиев, съответно срещу "Базел" и "Ливърпул".

На официалния сайт на ЦСКА 1948 Мария Огнянов (30 г.), който идва в клуба от "Черно море", е представен като "най-новото бижу в лятната селекция на отбора". Договорът му е за две години.

Ломчанинът има около 100 мача за "Ботев" (Пловдив).

Новината не се посреща добре сред феновете на ЦСКА 1948. Някои от тях открито изразяват недоволството си, други вече обявиха в социалните мрежи, че напускат редиците на създадения преди две години клуб.

За привличането на Огнянов се заговори още през миналата седмица, когато "червените" освободиха треньора Валентин Илиев и назначиха Петко Петков. Стана ясно, че нападателят е одобрен и от двамата.