Австралийският актьор Деймън Хериман ще влезе в образа на престъпния лидер Чарлс Менсън в „Имало едно време в Холивуд“. В драмата Куентин Тарантино ще разкаже за окултната група, извършила убийството на Шарън Тейт.

Режисьорът уточни обаче, че убийствата на „Семейство Менсън“ няма да са във фокуса на продукцията, а просто допълнение към историята за Холивуд от 60-те. Деветият филм на режисьора ще се развива в Лос Анджелис през 1969 г. и вече има звезден състав, пише „Гардиън“.

Ролята на Менсън е първото голямо участие на Хериман в американски филм. На екрана той ще си партнира с Леонардо ди Каприо, Брад Пит, Бърт Рейнолдс, Ал Пачино, Лена Дънам, Дакота Фанинг и сънародничката си Марго Роби, която ще се превъплъти в убитата от култа на Менсън актриса и модел Шарън Тейт, по онова време съпруга на Роман Полански.

Деймън Хериман е ново лице в Холивуд, но публиката вероятно го познава от участието му в австралийската телевизионна драма Secret City или от ролята му в уестърн криминалната драма Justified. В родната среда е познат с многото си разнообразни роли, най-често поддържащи, но се появява и като титулярен актьор в няколко продукции. В минисериала от 2014 г. Never Tear Us Apart: The Untold Story of INXS той игра Крис Мърфи, американския сенатор с над 12-часова реч за затягането на политиките за притежание на оръжие в САЩ, и получи добри отзиви за образа на Ланс Гоуланд в „Бунт“ на телевизия АВС. Гоуланд е ключовият организатор на първия Sydney Mardi Gras, годишен фестивал на хомосексуалистите в австралийската столица.

Тарантино отдавна изразява своето пристрастие към австралийското кино. През 2016 г. той разказва, че обича да гледа съвременни хорър филми от континента, „за да съм в течение с младите австралийски актьори“.

В актьорския екип влиза и още едно ново лице в ключова роля – до последно не беше ясно ще включи ли Тарантино във филма си младия Полански, но в крайна сметка съпругът на Тейт ще се появи в проекта. В образа му ще влезе слабо познатият млад полски актьор Рафал Завиеруча.

На екрана ще видим и дъщерята на Ума Търман в ролята на недействителна личност – Мая Търман Хоук. В актьорския състав ще бъдат и Сидни Суини, младата актриса, която дебютира през тази година във втория сезон на „Историята на прислужницата“, както и Дани Стронг, създател на сериала „Империя“, сценарист на „Милиарди“ и на двете части на „Игрите на глада: Сойка присмехулка“.

Премиерата на „Имало едно време в Холивуд“ ще бъде на 26 юли 2019 г.

"Площад Славейков"