Парижката прокуратура е открила предварително разследване срещу актьора Жерар Депардийо във връзка с обвинения в сексуални посегателства. Новината съобщиха световните агенции "Франс прес" и Би Би Си. , предава Франс прес.

Жалбата е била подадена на 27 август от 22-годишна френска актриса, която твърди, че е била насилвана сексуално от Депардийо в неговия апартамент в Париж на 6 и 13 август тази година. В жалбата се говори за изнасилване и сексуални посегателства.

"Жерар Депардийо отрича категорично каквото и да било изнасилване и каквото и да било посегателство", заяви неговият адвокат Ерве Темим пред "Франс прес". 

Депардийо е една от живите легенди на френското кино. В момента той е на 69 години. Той е участвал в над 170 филма. Първият му голям успех е с лентата от 1973 г. "Les Valseuses" ("Валсиращите"). За ролята си в "Сирано дьо Бержерак" печели наградатаза най-добър актьор през 1990 г. Получава и номинация за "Оскар" за това превъплъщение. "Зелена карта" е филмът, който му печели популярност и в англоезичното кино. В обществения си живот в последните години той стана популярен с критиките си към френското данъчно законодателство по времето на Франсоа Оланд. Депардийо дори емигрира в Белгия в знак на протест, а след това разви близки връзки с руския президент Владимир Путин, припомня Би Би Си.