Удареният в акция на спецпрокуратурата днес Ветко Арабаджиев е сред най-големите български хотелиери, като по неофициална информация управлява близо 15 000 легла. Човекът, работил в счетоводството на пловдивския месокомбинат преди 10 ноември, е смятан дори за №1 в туризма.

Последната придобивка на династията Арабаджиеви бе столичният хотел "Кемпински-Зографски", известен като "Японския", купен през 2014 г. от наследниците на Иван Зографски за около 50 милиона евро. Скоро от японския облик не остана и следа, а реновирането бе извършено според вкуса и представите за интериор и екстериор на съпругата на Арабаджиев - Маринела, чието име оттогава носи и хотелът. А тя го и управлява.

"Виктория груп" на 62-годишния Арабаджиев държи четири туристически обекта в Слънчев бряг - "Виктория палас" с 950 легла, "Чайка бийч", "Аркадия" и "Метропол". Негов е и курортът "Елените" - четири хотела и вилно селище, както и петзвездният хотел "Пампорово" и хотел "Марица" в Пловдив.

"Виктория груп ВМ", купувач на Японския, пък е собственост на сейшелската офшорка "Лавана тур". Седалището на компанията е на бул. "Княгина Мария Луиза" 8 в Пловдив, където са регистрирани и други фирми на Ветко Арабаджиев, сред които "Виктория еър", "Любимец агро", "Красива Марица" (създадена с идеята Марица да стане плавателна река).

Де юре обаче почти всичките му притежания са собственост на офшорки, регистрирани на различни места по света, разкриха медии преди няколко години. А изданието АгроПловдив съобщи, че "Виктория груп корпорейшън", под чиято шапка са повечето фирми на Арабаджиев, е отчела за 2011 г. текуща печалба от ... 8000 лева при активи за близо 82 милиона лева.

Бизнес историята на Ветко Кузмов Арабаджиев започва със съдружието му с "Мултигруп" на Илия Павлов в пловдивския "Захарен комбинат-Кристал", като по-късно става изцяло собственик. Към днешна дата един от по-известните му съдружници е Николай Банев, в дружество за самолетни превози.

Освен с хотелите, светските изяви и показното лустро, Арабаджиев е известен и със супер скъпия си автомобилен парк - "Ролс Ройс Фантом", правен по поръчка, бентли, "Майбах", "Мерцедес SLR Макларън", а една от придобивките му, шумно разтръбени от медии преди време, беше мазерати за над 600 000 евро.

Ветко и Маринела имат общо четири деца - Златимира и Владимир, които са от първия брак на Ветко Арабаджиев, Александра, дъщеря от първия брак на Маринела, и Вълчо. Арабаджиеви подариха на сина си Вълчо послучай дипломирането му "Астън Мартин", 572 конски сили.

Вълчо Арабаджиев е сред задържаните десетина души при акцията на спецпрокуратурата.