Синът на Ветко Арабаджиев - Вълчо, е сред 10-имата задържани тази сутрин при акцията на Специализираната прокуратура в столичния хотел "Маринела", по неофициална информация.

Акцията на спецпрокуратурата в хотелите на фамилия Арабаджиеви "Маринела" и "Марица" започна рано тази сутрин.

Разследващите претърсват и изземват документи за данъчни престъпления.

Най-малкият син на фамилията бил изненадан, докато спял в "Маринела", след като снощи открил заведение. Засега арестът му бил за 24 ч. Той обаче може да бъде удължен от прокурор, ако му бъдат повдигнати обвинения.

За прокуратурата интерес представляват и други членове на фамилията, но те от началото на август не са в България и не са задържани.

На брифинг по-рано днес шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев обясни, че „към момента все още се провеждат действия по разследването. Текат множество претърсвания и изземвания на територията на различни адреси и МПС-та в София и Пловдив. Собственикът на хотела, ако използвам думата „собственик“, по официални данни, от началото на август месец не се намира в страната заедно с хора от семейството си. Обект на разследване за извършени престъпления са и това лице, хора от семейството му, както и управители и собственици на различни фирми“.