Писателят Георги Господинов определи последната си книга „Всичките наши тела” като книга, след която да се мълчи.

В Художествената галерия в Созопол Георги Господинов вече представи сборника със свръхкратки разкази „Всичките наши тела”. В книгата са събрани 103 свръхкратки истории, както ги нарича авторът.

"Имаме нужда мълчим малко след време на прекалено говорене - това са истории, след които има празно пространство", обясни пред бТВ Георги Господинов. По думите му по-човешко е да има пауза след всичките ни приказки, пауза, в която да се съберем и малко да се върнем към себе си.

"По-лесно е да си гневен и истеричен, отколкото смирен. Да си смирен изисква повече култура и сила на характера", смята още Георги Господинов.

Последната книга на автора е завършена през януари в Ню Йорк, където той печели една от най-престижните писателски стипендии в света - стипендията на Нюйоркската обществена библиотека.

Свръхкратките истории на Господинов са смешни и абсурдни, меланхолни и иронични едновременно - стил, който разпознаваме безпогрешно от „Сляпата Вайша”, „Естествен роман”, „Физика на тъгата”. Георги Господинов е носител на наградата "Аполон Токсофорос 2005".