Септември видно ще е месецът на технологичните течове - още в първите дни Мрежата се изпълни с информация за новия смартфон на Google и новите камери на Canon и GoPro. Традиционно тяхното представяне идва съвсем скоро, но активните в технологичните среди не чакат.

Производителят на екшън-камери готви нов модел на популярната си линия - Hero 7. Това стана ясно от снимка на рекламно пано, публикувано в мултифорума Reddit. Очаква се новата камера да излезе до края на месеца, разказва Gizmodo.

Тя ще издържа на потапяне във вода до 10 метра, ще се предлага в три цвята - бяло, сребърно и черно, и ще има подобрена стабилизация на изображението. Какви обаче ще са другите ключови разлики в хардуера, засега не е ясно.

Голяма версия на новия Pixel 3 на Google пък бе забравенa в кола на Lyft, американска услуга, конкурент на Uber. Шофьорът бил собственик на настоящия Pixel 2 XL и забелязал веднага приликите и разликите. Новият флагман на Google ще е с познатия от iPhone X издатък върху екрана, голям дисплей с много пиксели (2160x1080), солидна батерия, най-новият Snapdragon процесор, 4 гигабайта оперативна памет и естествено, две камери на гърба.

Canon пък изпуснаха изображения на новия си безогледален EOS R, който ще конкурира серията Nikon Z и Sony A7 III, разказва Engadget. Досега класическият производител се бореше със зъби и нокти срещу конкуренцията по отношение на компактните камери и пълноразмерните DSLR - дигиталните огледално-рефлексни фотоапарати.

В последните години обаче много популярен стана междинния клас - безогледалните камери, с матрица на професионален апарат и възможност за сменяеми обективи, но в далеч по-компактно, леко и издръжливо тяло.

EOS R ще е с хоризонтално отварящ се тъчскрийн, 30-мегапикселов сензор, сменяема оптика и възможност за ползване на адаптори. Новата камера поддържа и 4К видео, но само до минималните 30 кадъра в секунда. На забавен каданс до 120 кадъра в секунда можете да снимате на 720p резолюция. Новата камера също трябва да излезе до края на месеца.