Чарли Шийн няма да е Чарли Шийн, ако не бе направил по свой начин "леденото предизвикателство" - хита, при който известни хора се обливат с ледена вода за събиране на средства за битка с болестта АЛС (амиотрофична латерална склероза).

Комедийният актьор се поля с... пари. С 10 000 долара от тенджера. Толкова смята да дари Шийн за каузата. 

"Нека бъдем честни, ледът ще се стопи, докато парите наистина ще помогнат на хората", в типичния си практичен маниер обяви Чарли.

Това не бе цялото шоу. След леко "замисляне" легендата даде своите номинации. Това са Джон Крайър, Чък Лори и Аштън Къчър. Първият играе Алън в ситкома "Двама мъже и половина". Вторият е един от продуцентите на сериала, човек участвал във вземането на решението Шийн да бъде изгонен през 2011-а и заменен от Къчър.

"Приканвам ви да направите същото като мен. Хайде, каузата е благородна. Желая ви хубав ден", завършва актьорът.

Любопитно е, че номинацията за самия Шийн е дошла от хокейния вратар Райън Милър, съпруг на Норийн Деулф, партньорка на Чарли в настоящото му тв шоу.

А самата инициатива е за подпомагане на хокеен вратар. Включиха се бизнесмени като Бил Гейтс и Марк Зукърбърг, половин Холивуд, спортисти, политици, призован е и Барак Обама.